Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit koken onze lezers met kaas
Vers Getest

Vers Getest: dit koken onze lezers met kaas

In de derde aflevering van Vers Getest gaan Sanne, Annelies en Fred de strijd met elkaar aan om het lekkerste kaasrecept. Wie wint er deze aflevering? 

Libelle samen met Albert Heijn

Kaasfondue van Sanne 
4 broodjes, groot genoeg om uit te hollen
1 blik tomatenblokjes
2 dl witte wijn
2 teentjes knoflook
2 rode uien
2 bosuitjes
1 grote puntpaprika
bakje pitloze druiven
500 gram geraspte jong belegen kaas
2 eetlepels maïzena
zout peper
olijfolie

1. Verhit de oven op 180 graden.
2. Snijd de bovenkantjes van de broodjes af, en hol deze uit met je vingers. Hou zo veel mogelijk van het brood uit het midden heel. Scheur deze stukken in grove stukken, en schud ze om met 1 eetlepel peper, oregano, zout en olijfolie. Verspreid deze op een bakpapier, en bak ze in 15 minuten krokant.
3. Snipper de rode ui en de knoflook. Fruit in 1 el olijfolie, en voeg het blikje tomatenstukjes en de witte wijn toe. Breng aan de kook, en draai het vuur laag.
4. Voeg, handje voor handje, de geraspte kaas toe. Wanneer dit gesmolten is, voeg je het volgende toe. Als alle kaas gesmolten is, maak je de fondue glad met een staafmixer.
5. Maak een papje van de maizena en 3 eetlepels wijn, en bind de fondue.
6. Serveer de fondue in de broodjes, met dunne ringetjes groen van de bosui en het kapje er weer op. Leg hieromheen dunne reepjes puntpaprika, druiven en de croutons uit de oven.

Het allerlekkerste? Het broodje opeten, dat gemarineerd is in de kaasfondue! Deze kaasfondue kan ook gemaakt worden met melk in plaats van wijn, dan is het ineens weer écht kinderkaasfondue.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… aardappel!

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen