Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dít maken Libelle-lezeressen met boerenkool
Vers Getest

Vers Getest: dít maken Libelle-lezeressen met boerenkool

In de tweede aflevering van Vers Getest gaan Libelle-lezeressen Marjoleine, Natalie en Bea de strijd met elkaar aan om het lekkerste boerenkoolrecept. 

Libelle samen met Albert Heijn

Boerenkooltapenade van Bea
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
150 g verse boerenkool
100 g zwarte olijven zonder pit, in stukjes
4 ansjovisfilets, in reepjes
1/2 potje zongedroogde tomaatjes, in reepjes

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, ansjovis en zongedroogde tomaatjes toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met (citroen)peper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… kaas!

Wil je ook meedoen aan de kookwedstrijd van Libelle en Albert Heijn? Dat kan! Heb je bijvoorbeeld een lekker recept met aardappel of andijvie, meld je dan snel aan.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen