Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit maak je met rabarber
Vers Getest

Vers Getest: dit maak je met rabarber

In deze aflevering van Vers Getest gaan Kelly, Tamara en Wiaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste rabarberrecept. Wist jij dat rabarber zó veelzijdig is? 

Libelle samen met Albert Heijn

Rabarber uit de oven van Wiaan
4-6 stengels rabarber
1-2 rode ui
2 rode paprika’s
4 teentjes knoflook, geperst
2 grote zoete aardappelen
2 aubergines
zeezout
zwarte peper
kurkuma
kaneel
komijn
verse tijm of rozemarijn
honing
olijfolie
160 ml groentebouillon
2 blikjes gehakte tomaten

Snijd 4-6 stengels rabarber in stukken van 6-8 cm en verdeel ze met de in dunne partjes gesneden rode uien, paprika en knoflook in een braadslede. Snijd de zoete aardappelen en aubergine in de lengte. Strooi er zeezout, versgemalen zwarte peper, kurkuma, kaneel,  komijn en verse tijmblaadjes of rozemarijnnaaldjes over. Besprenkel alle groenten met een heel klein beetje honing en een scheut olijfolie en schep alles nog even goed door elkaar. Rooster de groentes in een warme oven van 230 °C in 20-30 minuten gaar. Om te voorkomen dat het uitdroogt, voeg je na 20 minuten het mengsel van tomatenbouillon toe. Roer de groentes nogmaals door het mengsel en laat het nog 10 minuten garen. Serveertip:  een groene salade met alfalfa, olijven, citroensap, olijfolie en wat zoet.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… asperges. Of bekijk één van de vorige afleveringen hieronder.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen