Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit maken onze lezeressen met rode bieten
Vers Getest

Vers Getest: dit maken onze lezeressen met rode bieten

In deze aflevering van Vers Getest gaan Anja, Hanneke en Betty de strijd met elkaar aan om het lekkerste recept met rode bietjes.

Libelle samen met Albert Heijn

Bietenrisotto van Anja
3 gekookte rode bietjes
1 sjalotje
verse dille
1 citroen (sap +rasp)
1 groentebouillonblokje
bospaddenstoelen
scheutje olijfolie
150 gram risottorijst
glas droge witte wijn
klontje roomboter
truffelolie

Verwijder de schil van de gekookte bietjes. Pureer de helft, snijd de andere helft in nette blokjes. Hak de sjalot fijn. Snijd de dille fijn, rasp de citroen en pers de vrucht uit. Los een blokje groentebouillon op in een pannetje water. Maak de bospaddenstoelen schoon en snijd in gelijke reepjes. Smoor de sjalot in de olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot die wat glazig wordt. Blus af met de wijn en doe de bietenpuree en citroenrasp erbij. Voeg onder voortdurend roeren steeds een soeplepel bouillon toe totdat de rijst bijna gaar en smeuïg is. Doe de blokjes biet erbij plus de dille, een beetje citroensap en de roomboter. Laat de risotto even staan voordat je die opdient. Bak ondertussen de bospaddenstoelen in een klontje boter. Strooi er een beetje zout en wat peper over. Voeg als de randjes knapperig beginnen te worden een paar druppels truffelolie of truffelpoeder toe. Leg op het laatste moment de paddenstoelen op de risotto.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen