Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: lezeressen laten zien wat je allemaal met andijvie kunt
Vers Getest

Vers Getest: lezeressen laten zien wat je allemaal met andijvie kunt

In de vijfde aflevering van Vers Getest gaan Annelies, Vera en Lynn de strijd met elkaar aan om het lekkerste andijvierecept. Wist jij dat andijvie zó veelzijdig is? 

Libelle samen met Albert Heijn

Caesarsaade van andijvie met ansjovis-knoflookdressing van Lynn
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 gezouten ansjovisfilets (blik of potje)
2 tl fijne mosterd
sap van 1 citroen
50 ml + 2 el olijfolie
zout en peper
3 el boter
1 bosje tijm
1 groot stokbrood
2 kroppen andijvie
100 g parmezaan
vijzel

1. Pel en snipper de sjalotten. Wrijf in de vijzel 2 teentjes knoflook en de ansjovisfilets fijn. Meng er de mosterd en het citroensap doorheen. Klopt er 50 ml olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Roer de sjalot door de dressing.
2. Kneus 1 knoflookteen. Smelt de boter en voeg daarbij de knoflookteen toe. Was de tijm, schud goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd het stokbrood schuin in dikke, lange plakken. Roer de tijm door de knoflookboter en bestrijk er het brood mee. Bestrooi met zout en peper en rooster het brood aan beide zijden goudbruin.
3. Snijd de kroppen andijvie in kwarten en was ze in ruim koud water. Laat goed uitlekken. Bedruppel de andijvie met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de andijvie kort kort en leg hem op een schaal. Schenk de dressing over de warme andijvie. Rasp er de parmezaan overheen en serveer met de grote croutons.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… rabarber. Of bekijk één van de vorige afleveringen hieronder.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken. Wie kan met de geselecteerde producten het lekkerste gerecht maken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Afleveringen