Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit maak je met blauwe bessen
Vers Getest

Vers Getest: dit maak je met blauwe bessen

In deze aflevering van Vers Getest gaan Pien, Chanan en Lucienne de strijd met elkaar aan om het lekkerste blauwe bessen recept. 

Libelle samen met Albert Heijn

Very berry crostata van Lucienne
250 gram roomboter
250 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
125 gram havermoutvlokken
250 gram lichtbruine basterdsuiker
½ theelepel zout
4-5 eetlepels lemon curd (evt. zelfgemaakt) of bosvruchtenjam
200-250 gram blauwe bessen

Verwarm oven voor op 200 °C. Smelt de boter op laag vuur. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat extra boter of bakspray. Roer de bloem, havermoutvlokken, lichtbruine basterdsuiker en het zout goed door elkaar. Roer er dan de gesmolten boter door tot je een kruimelig deeg hebt.
Gebruik 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm (geen opstaande rand nodig). Smeer de lemon curd of jam over de bodem uit. Verdeel de bessen erover en kruimel de rest van het deeg over de bessen. Laat de crostata in 20 minuten gaar en knapperig bakken. Laat voor de stevigheid even afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering over cherrytomaten. Of bekijk één van de vorige afleveringen hieronder.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken.


Afleveringen