Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vers Getest: dit koken onze lezeressen met aardappel
Vers Getest

Vers Getest: dit koken onze lezeressen met aardappel

In de vierde aflevering van Vers Getest gaan Eva, Jessica en Celeste de strijd met elkaar aan om het lekkerste aardappelrecept. Wie wint er deze aflevering? 

Libelle samen met Albert Heijn

Aardappeltatin van Jessica
500 g krielaardappelen
3 el lichtbruine basterdsuiker
3 takjes verse tijm
3 el zongerijpte Taggia-olijven (potje 180 g)
150 g semi-zongedroogde tomaten (potje 295 g)
5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid, pakje 10 plakjes)
quichevorm (Ø 26 cm)
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.
Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord.

Houd Libelle TV in de gaten voor de volgende aflevering met… andijvie. Of bekijk een van de vorige afleveringen hieronder.

In Vers Getest gaan Libelle lezeressen de strijd met elkaar aan in de keuken.

Bekijk meer over aardappel

Afleveringen