Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Waarom we meer Winnie de Poeh nodig hebben in ons leven
Sterrenstof x internationaal

Waarom we meer Winnie de Poeh nodig hebben in ons leven

Wie is er niet grootgebracht met de verhalen van Winnie de Poeh? Over dit Disney-icoon is nu een film gemaakt: Janneman Robinson & Poeh (Engelse titel: Christopher Robin). Libelle’s Helene sprak in Londen met hoofdrolspelers Ewan McGregor, Hayley Atwell én natuurlijk Poeh zelf.

Het interview met Poeh, Knorretje, Teigetje en Iejoor bekijk je hierboven in de video. Hieronder lees je het gesprek met regisseur Marc Forster en hoofdrolspelers Ewan McGregor en Hayley Atwell.

“In de tijden waarin we nu leven, hebben we meer Poeh nodig”, verklaart regisseur Marc Forster zijn keuze om een film te maken over Winnie de Poeh. “Als kind hadden we allemaal een knuffel die ons een gevoel van veiligheid gaf. Ook als volwassenen hebben we een vriend nodig die onvoorwaardelijk van ons houdt. Poeh is zo’n geliefd karakter.”

Hondje
“Ik had als kind een hondje dat die rol vervulde, zij was mijn Poeh,” vertelt acteur Ewan McGregor. “Het was een Beagle genaamd Juno. Ik speelde altijd met haar.” “Ik had katten, maar ik denk dat zij mij niet zo leuk vonden als ik hen”, vult Hayley Atwell lachend aan. “Ik deed ze namelijk de jurken van mijn poppen aan. Ik zette ze ook in een karretje en nam ze mee naar buiten, mee winkelen.”

Diepzinnig
Wat Poeh zo geliefd maakt? “Hij is grappig en wijs,” gaat Hayley verder. “Hij probeert niet diepzinnig te zijn, maar is dat toch. Hij neemt de wereld simpelweg zoals-ie is. En hij gelooft dat hij precies goed is zoals hij is. In onze maatschappij zijn we heel erg bezig met persoonlijk succes en waar we morgen naartoe willen of moeten. Maar je leven gebeurt nú. Het is goed zoals het is, dát is de belangrijkste boodschap van Poeh.”

Dochter
Een andere boodschap uit de film is om je gezin altijd op de eerste plaats te zetten. “De film speelt zich af in de jaren veertig van de vorige eeuw,” vertelt Ewan. “Janneman Robinson, die ik speel, heeft geen hechte band met zijn dochter. In die tijd was het vrij normaal dat vaders niet zo betrokken waren bij het gezin. Dat is geheel anders in mijn generatie. Ik ben ontzettend hecht met mijn kinderen.”

Janneman Robinson & Poeh (Engelse titel: Christopher Robin) is vanaf 9 augustus te zien in de bioscoop. 

LibelleTV houdt je op de hoogte van alle showbizznieuwtjes vanuit de hele wereld.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

 


Afleveringen