Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zonzoeker? Ga net als Libelle’s Carola naar het Griekse Zakynthos
Redactie Libelle op reis

Zonzoeker? Ga net als Libelle’s Carola naar het Griekse Zakynthos

Zonder lang reizen op een ontspannen zonvakantie? Zakynthos ligt op slechts drie uur vliegen van Amsterdam. En zeg je Griekenland, dan zeg je zon. Met een heerlijke oostenwind voor de nodige verkoeling.

Libelle samen met Corendon

Zakynthos ligt in de Ionische Zee. Je vindt op het eiland veel oude bergdorpjes, mooie stranden en een bijzondere, rotsachtige kustlijn waar in de loop der jaren door erosie grotten zijn ontstaan. Libelle’s Carola ging op ontdekkingstocht en bezocht onder andere Navagio beach, ook wel Shipwreck beach genoemd. Dit is één van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland.

Shipwreck beach
Er gaan bootexcursies naar het witte strand in de prachtige baai, waar in de jaren 80 een oud scheepswrak aanspoelde, maar je kunt ook vanaf het uitzichtpunt op 300 meter hoogte prachtige foto’s maken. Het verhaal gaat dat de handelsboot ‘Panagiotis’ illegale en sterke drank smokkelde om deze in internationale wateren te verkopen. De boot raakte echter in de problemen en de bemanning maakte dat ze wegkwam. Lokale bewoners kwamen met kleine vissersbootjes naar het wrak om de goederen op te halen. Voor hen was het lange tijd feest. En eigenlijk nog steeds, want het heeft Zakynthos een prachtige toeristische trekpleister opgeleverd.

Natuurliefhebbers opgelet
Maar Zakynthos heeft nog veel meer te bieden. Zo komt de grote Caretta Caretta-zeeschildpad bij Zakynthos aan land om eieren te leggen, zie je in het binnenland prachtige cipressen en olijfbomen en zal ook de cultuur van Zakynthos(-stad) je verrassen. Je ziet het in de video.

Reis en verblijf
Carola verbleef via Corendon in Zante Sun hotel, in een rustig deel van badplaats Agios Sostis, op slechts tachtig meter van een klein strand. Het 4-sterren hotel is onlangs volledig gerenoveerd. Het levendige centrum van Laganas ligt op circa twee kilometer afstand. Je boekt een achtdaagse vakantie naar Zante Sun via Corendon.nl/griekenland al vanaf € 449 per persoon, inclusief retourvlucht, transfer en verblijf op basis van all inclusive.

Corendon vakanties

Ga met de redactie van Libelle mee op reis! In deze vlogs geven verschillende redacteuren van Libelle een inkijkje in hun prachtige reizen, zodat je precies kunt zien wat zij allemaal meemaken in het buitenland.

Bekijk meer over reizen

Afleveringen

Ontdek ook deze series