Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Viva España: Libelle’s Bastiaan ging cityhoppen aan de Costa del Sol
Redactie Libelle op reis

Viva España: Libelle’s Bastiaan ging cityhoppen aan de Costa del Sol

Een strandvakantie combineren met cultuur en natuur? Bezoek dan de Spaanse regio Andalusië. Libelle’s Bastiaan vloog naar Marbella en ontdekte vanaf daar de steden Fuengirola, Torremolinos, Málaga én Ronda, een van de legendarische witte dorpen. Deze ‘Pueblos Blancos’ zijn beroemd over de hele wereld.

Libelle samen met Corendon

De Costa del Sol heeft prachtige, kilometers lange stranden en badplaatsen met genoeg vermaak. Maar er is meer. Bastiaan bezocht een aantal prachtige steden en vond zo de perfecte combinatie van stad en strand. Ook reed hij het binnenland in om het bijzondere dorpje Ronda te bezoeken.

 Magische kloof
Een uitstapje naar de achterlanden – de regio landinwaarts – is een mooie toevoeging aan je vakantie aan de kust. Het achterland van Andalusië wordt gekenmerkt door prachtige uitzichten  en witgeverfde huizen aan steile, smalle straten. Het dorpje Ronda ligt op een plateau dat wordt onderbroken door een 100 meter diepe kloof. De brug Puente Nuevo verbindt de twee delen van het dorp met elkaar: adembenemend mooi. Verder op je lijstje: de best bewaarde Arabische baden van de regio en de pittoreske arena voor stierengevechten.

Verblijf
Bastiaan verbleef in het Roc Marbella Park, de nieuwste aanwinst van Corendon aan de Costa del Sol. Het hotel is in 2016 volledig gerenoveerd en ligt in een groene omgeving. Met de gratis shuttleservice ben je zo op het strand en met de bus of een huurauto ben je in een kwartiertje in het centrum van Marbella of een van de gezellige andere plekken. Je boekt deze reis al vanaf 356 euro per persoon inclusief retourvlucht, transfer en verblijf op basis van All Inclusive via corendon.nl/spanje.

Corendon vakanties

Ga met de redactie van Libelle mee op reis! In deze vlogs geven verschillende redacteuren van Libelle een inkijkje in hun prachtige reizen, zodat je precies kunt zien wat zij allemaal meemaken in het buitenland.

Bekijk meer over reizen

Afleveringen

Ontdek ook deze series