Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Hoofdredacteur Hilmar ging naar exotisch Madeira
Redactie Libelle op reis

Hoofdredacteur Hilmar ging naar exotisch Madeira

Het Portugese eiland Madeira staat bekend als ‘het bloemeneiland’. Het hele jaar door bloeit hier, onder invloed van het gunstige klimaat, een uitbundige bloemenpracht. Maar het eiland biedt nog veel meer.

Libelle samen met Corendon

Libelle’s hoofdredacteur Hilmar ging op ontdekkingstocht. Dit zijn de must do’s op Madeira:

  • Madeira staat bekend om de goed onderhouden tropische tuinen en parken met een grote verscheidenheid aan planten en exotische bloemen. Je vakantie is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan een botanische tuin.
  • Na een wandeling door het oude centrum van hoofdstad Funchal en over de lokale markt, is het tijd voor een goed glas wijn. Daarvoor ben je bij de Madeira Wine Company aan het juiste adres.
  • Altijd al dolfijnen willen spotten? Vaar uit met de catamaran; grote kans dat die wens in vervulling gaat.
  • Een prachtige wandeling langs de irrigatiekanalen van Madeira: de levada’s, een uitgebreid netwerk van irrigatiekanalen dat kronkelend door het schitterende landschap loopt.
  • Natuurlijk kun je het eiland op eigen houtje ontdekken, maar een gids geeft vaak veel interessante informatie. Een toer naar Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Porto da Cruz en Machico zijn echte aanraders.

Aangenaam vertoeven
Hilmar verbleef in het Savoy Saccharum Resort & Spa op Madeira. Dit resort is bij Corendon al te boeken vanaf € 449 o.b.v. logies en ontbijt. Kijk snel op corendon.nl/portugal voor meer informatie.

Corendon logo

Ga met de redactie van Libelle mee op reis! In deze vlogs geven verschillende redacteuren van Libelle een inkijkje in hun prachtige reizen, zodat je precies kunt zien wat zij allemaal meemaken in het buitenland.


Afleveringen

Ontdek ook deze series