Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zo bak je deze typische Sinterklaaslekkernij: de taaitaaipop
Lifehacks

Zo bak je deze typische Sinterklaaslekkernij: de taaitaaipop

Pepernoten zijn rond Sinterklaastijd natuurlijk onmisbaar. Maar we zijn ook dol op de traditionele taaitaaipoppen. Heb je die weleens zelf gebakken?

Niet? Dan wordt het de hoogste tijd. Zo bak je zelf een taaitaaipop:

Ingrediënten 

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels gestampte muisjes
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram honing
  • 2 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • Mespunt zout

Bereiding

  1. Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.
  2. Splits het ei. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en doe hier het eiwit in. Voeg ook de suiker toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel.
  3. Voeg de honing toe en klop nog een keer met de mixer totdat alles goed gemengd is.
  4. Kneed het mengsel tot een bal, verpak dit in folie en leg een uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Steek met een koekjesvorm vormpjes uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Klop de eidooiers los en bestrijk de taaitaai hiermee.
  8. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat de poppen afkoelen alvorens ze te serveren. 

De nieuwste Libelle Special ligt weer in de winkels! Deze keer een kerst editie! 

[Shop-item]

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bekijk meer over bakkenlekkernij

Afleveringen

Ontdek ook deze series