Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Vader met hersentumor maakt geboorte zoon vanuit ziekenhuisbed mee
Libelle tipt: Meest bekeken

Vader met hersentumor maakt geboorte zoon vanuit ziekenhuisbed mee

De bevalling van je eerste kindje is sowieso een onvergetelijke gebeurtenis. Maar voor vader Cagney, die net te horen heeft gekregen dat hij een zeer agressieve hersentumor heeft, werd het helemaal een beladen moment. De bijzondere bevalling werd vastgelegd op beeld.

Op 18 september 2016 werd de kleine Levon geboren in een ziekenhuis in Colorado. In hetzelfde ziekenhuis lag op dat moment de vader van het jongetje op de intensive care. Cagney Wenk kreeg drie weken voor de uitgerekende datum plotseling hevige hoofdpijn, en bleek een hersentumor te hebben in een vergevorderd stadium. Hij werd direct opgenomen voor een zware behandeling.

Fotoshoot
Toen de verpleegsters van Cagney hoorden dat hij bijna vader zou worden, schakelden zij fotograaf Sarah Boccolucci in voor een fotoshoot van Cagney en zijn kindje. Maar Sarah was zo onder de indruk van het verhaal, dat ze aanbood om de hele bevalling vast te leggen.

Hersenoperatie
Op het moment dat moeder Jessica weeën kreeg en naar het ziekenhuis werd gebracht, lag Cagney nog op de IC omdat hij net een hersenoperatie had ondergaan. Een deel van zijn schedel werd tijdelijk verwijderd om de druk op zijn hersenen te verlichten. Het ziekenhuisbed van Cagney werd in de verloskamer gereden, zodat hij kon meemaken hoe zijn zoon ter wereld kwam.

Veel tranen
“Er waren veel tranen, emoties en heel veel liefde”, vertelt de zus van Cagney tegen The Huffington Post. “De beelden zeggen alles.” De familie deelde de video van de bevalling op social media om geld in te zamelen voor een goed doel. Inmiddels wordt Cagney bestraald en ondergaat hij een chemokuur, die nog zo’n 5 weken duurt. De kersverse ouders houden hoop dat Cagney de strijd tegen kanker zal overwinnen.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series