Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Stel laat met prachtig filmpje zien hoe ze 7 jaar wachtten op hun zoontje
Libelle tipt: Daily fun

Stel laat met prachtig filmpje zien hoe ze 7 jaar wachtten op hun zoontje

Het Belgische koppel Hannes en Deborah wist 1 ding zeker: ze wilden dolgraag een kindje. Helaas bleek dat een stuk lastiger dan gedacht, en moesten ze overgaan op adoptie. Maar ook dat ging niet bepaald gemakkelijk.

Een jaar nadat Hannes en Deborah een relatie kregen, besloten ze dat ze samen een kindje wilden. Maar toen Deborah na 1,5 jaar nog niet zwanger was, begonnen ze zich zorgen te maken. De klap was groot toen ze in het ziekenhuis te horen kregen dat ivf de enige optie was. Een moeilijke beslissing volgde. Hannes: “Ivf is ontzettend zwaar en moeilijk. Ik merkte dat het voor Deborah te veel werd, ze ging eraan onderdoor. En dus hebben we gezegd: we moeten stoppen, we kiezen voor adoptie.”

Wachten

En toen begon het wachten, zoals Hannes het omschrijft. Maar liefst 5 jaar duurde het voordat ze Rae Morris Coudenys uit Guinee in hun armen konden sluiten. In die tijd volgden ze talloze cursussen, vulden ze tientallen documenten in en moesten ze vooral veel wachten, reizen en geduld hebben.


Ontmoeting

Om koppels die in hetzelfde schuitje zitten een hart onder de riem te steken, besloten ze het adoptieproces vast te leggen. Elk hoogte- en dieptepunt komt voorbij in het filmpje. Je ziet hoe Hannes vertelt dat hij net heeft gehoord dat ze een zoontje krijgen (“een van de beste dagen uit mijn leven”), hoe ze voor het eerst een foto van hem zien en natuurlijk de 1e ontmoeting met Rae Morris.

Openhartig

Het resultaat is een prachtig, ontroerend en openhartig filmpje, waarin ze aftellen tot het moment dat ze hun zoontje eindelijk mee mogen nemen naar huis. Hannes: “We doen dit zodat we later herinneren hoe het was. En dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Dat het ineens zover is. En dan gaan we dit allemaal vergeten. Nee, niet vergeten… maar gewoon weer gelukkig zijn in het leven.”

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series