Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Ouders krijgen nieuws over hun zieke dochter en delen dat in emotionele video
Libelle tipt: Daily held(in)

Ouders krijgen nieuws over hun zieke dochter en delen dat in emotionele video

Eliza kreeg op 3-jarige leeftijd te horen dat ze lijdt aan het Sanfilippo syndroom. Een ernstige stofwisselingsziekte waar je niet lang mee kunt leven. Maar nu lijkt er toch nog hoop te zijn.

Door het Sanfilippo syndroom kan het lichaam bepaalde stoffen niet afbreken. De stoffen stapelen zich op in de hersenen en spieren waardoor deze ernstig beschadigd raken. Kinderen gaan hierdoor snel achteruit en kunnen op een gegeven moment niets meer. De meeste mensen met deze erfelijke ziekte overlijden als ze tussen de 15 en 35 jaar zijn.

Experiment
Vanaf het moment dat hun dochter de diagnose kreeg, zijn haar ouders Glenn en Cara meteen naar een oplossing gaan zoeken. De ziekte zou ongeneeslijk zijn, maar de ouders hebben nu toch hulp gevonden. In een emotionele video delen ze het moment waarop ze een telefoontje krijgen met het nieuws dat ze mee mogen doen aan een experiment en zo deel uit maken van de laatste medische ontdekkingen op het gebied van deze ziekte.


Quarantaine

Het wordt een zware tijd voor de familie, want deelnemen aan dit onderzoek betekent dat ze twee jaar lang, vier dagen per week in quarantaine worden geplaatst. Zij hebben nu dan misschien een beetje hoop, maar om andere familie ook te kunnen helpen is het gezin een campagne gestart om geld op te halen. Inmiddels is er al meer dan 83.000 euro opgehaald.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series