Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Ik waste een maand lang mijn haar niet met shampoo en zó zag het eruit
Libelle tipt: Daily held(in)

Ik waste een maand lang mijn haar niet met shampoo en zó zag het eruit

Kappers zijn ervan overtuigd dat je zo min mogelijk je haar moet wassen. Maar wat zou er gebeuren als je je haar helemaal niet meer met shampoo wast? Libelle’s Chanan ging de uitdaging aan.

“Vroeger waste ik mijn haar elke dag, maar de afgelopen jaren heb ik dat al terug weten te brengen naar 2 keer per week. Prima, volgens de kapper, maar steeds vaker zag ik op internet verhalen voorbij komen van vrouwen die hun haar al maanden of zelfs jaren niet meer hadden gewassen. Deze vrouwen volgden allemaal de ‘no-poo methode’. Deze methode, waarbij je dus helemaal geen shampoo meer gebruikt, is ontstaan omdat deze vrouwen ervan overtuigd zijn dat je haar zichzelf prima kan reinigen en helemaal geen shampoo nodig heeft. Shampoo zou er ook juist alleen maar voor zorgen dat je haar slap wordt én sneller vet. Dingen die je juist niet wilt. Door geen shampoo meer te gebruiken, gaat je haar zichzelf weer reinigen en krijg je daar stralender haar, minder vet haar en zachter haar voor terug. Dat wilde ik weleens proberen.

Klaar voor de start
Ik besloot rigoreus in te grijpen en meteen mijn haar helemaal niet meer te gaan wassen. Best heftig, want normaal moet ik na 3-4 dagen écht wel weer mijn haar wassen. Een week nadat ik mijn haar voor het laatst heb gewassen, zit het nog verrassend goed. Voor m’n gevoel is het dan wel vies, maar het ziet er écht niet uit alsof ik al een week mijn haar niet heb gewassen. Ik ‘was’ het dan natuurlijk ook wel, maar daardoor wordt het voor mijn idee echt niet zo heel veel frisser.

Wassen
Hoe ik dat doe? Dat doe ik volgens een speciaal ritueel dat ik op internet heb gevonden. Belangrijk hierbij is de borstel van echt haar. Deze borstels kun je gewoon bij de drogist kopen en zorgen ervoor dat het ‘vuil’ beter uit je haar wordt geborsteld. Voordat ik onder de douche stap, masseer ik mijn hoofdhuid goed en borstel het door met de borstel. Vervolgens spoel ik het onder de douche met heter water dan normaal uit en masseer ik ook weer mijn hoofdhuid. Vervolgens eindig ik door het met koud water te spoelen en te drogen met een t-shirt, dat zou zachter zijn voor je haar. Als het iets droger is, kam ik het door met een kam en laat
 ik het aan de lucht drogen.

2 weken
Na het ‘wassen’ voelde het dan wel weer even wat frisser, maar 2 weken nadat ik voor het laatst shampoo heb gebruikt, gaat mijn haar toch echt in protest. Het is vet, voelt vies en het liefst zou ik het nu wassen, maar dat is nog steeds alleen voor het gevoel, want je ziet het nog steeds bijna niet. Dit zou volgens de methode het moment moeten zijn dat mijn haar zichzelf gaat reinigen, dus we geven niet op.

shampoo

3 weken
Na drie weken is het inderdaad wel wat beter, maar het vieze gevoel is helaas na 2 keer ‘wassen’ niet weg. Het is ook niet zo dat ik aan de lopende band complimentjes krijg over dat mijn haar zo goed zit. Dat had ik stiekem toch wel gehoopt. Het heeft inderdaad wat meer volume, maar dat komt denk ik ook omdat het gewoon wat stugger is door de vettigheid.

Aftellen
Goed, de laatste week. Ik merk dat ik echt aan het aftellen bent totdat ik mijn haar weer mag wassen. Er zijn in de laatste dagen helaas geen wonderen gebeurd, mijn haar is helaas echt niet schoner geworden. Het goede nieuws: mijn haar ziet er echt niet heel vies en vet uit, maar je eigen gevoel is toch ook gewoon heel belangrijk? En dat vieze gevoel is juist de reden waarom ik het meteen weer wilde wassen. Wat wél een positief resultaat was, vertel ik jullie in de video. Zien jullie meteen hoe mijn haar eruit zag na 4 weken.”

LEES OOK:

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series