Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Lief: premature tweeling houdt handen vast op borst van papa
Libelle tipt: Meest bekeken

Lief: premature tweeling houdt handen vast op borst van papa

Ze lijken op elkaar, hebben 9 maanden samen in de buik gespendeerd en zijn onafscheidelijk. Tweelingen hebben een unieke band, iets dat niet-tweelingen nooit écht zullen begrijpen. Dat bewijst deze prachtige video van een te vroeg geboren tweeling, die op de borst ligt van hun vader.

De Australische Anthea Jackson-Rushford belandde na 29 weken zwangerschap in het ziekenhuis. Haar tweeling besloot dat het genoeg was in de buik van mama, en zo begon de bevalling van Anthea 11 weken te vroeg. Aan een bevalling van een tweeling zitten meer risico’s verbonden dan aan een ‘normale’ bevalling, maar al helemaal wanneer de kindjes veel te vroeg worden geboren. Toen de tweeling ter wereld kwam wogen ze slechts 900 gram per kindje.

Samen sterk
In een video die op YouTube is geplaatst is, is te zien hoe de kleine meisjes Kristian en Kristiana op de borst van papa liggen. Naast dat het een intiem en mooi gezicht is om de kleintjes op de borst van papa te zien liggen, is het meest ontroerende aan het filmpje dat de twee piepkleine meisjes elkaars hand vast houden. Op de achtergrond van de video hoor je de moeder roepen: “Ze houden gewoon elkaars hand vast! Hoe is dat mogelijk?!” De video gaat inmiddels viraal op het internet, om de bijzonder band van tweelingen en de kracht van de natuur te onderstrepen.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series