Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zó reageren mensen als ze een kindje moederziel alleen op straat zien
Libelle tipt: Daily held(in)

Zó reageren mensen als ze een kindje moederziel alleen op straat zien

Stel dat jouw zoontje of dochter kwijtraakt op een drukke winkelstraat, wie schiet er dan te hulp als ze het kindje in z’n uppie zien ronddwalen? Het Belgische YouTube-programma ‘Would you react?’ nam de proef op de som en ging met een verborgen camera op pad.

Moeder Ophélie wilde graag meewerken aan het experiment, samen met haar 3-jarige dochter Lou en 5-jarige zoon Simon. Eerst zetten ze Lou in haar eentje neer op de Nieuwstraat is Brussel. Moeder Ophélie zit op veilige afstand toe te kijken. Het meisje roept zachtjes om haar moeder en kijkt een beetje om zich heen, maar toch lopen veel mensen gewoon langs haar. Gelukkig duurt het vaak niet langer dan een minuut voordat iemand het meisje te hulp schiet.

20 minuten alleen
Maar daarna werd het experiment nog eens uitgevoerd, dit keer met Simon. En de reactie van het winkelende publiek is plotseling heel anders: bijna niemand kijkt naar het jongetje om, terwijl hij moederziel alleen op straat staat. “Wat ons erg gechoqueerd heeft, was dat Simon maar liefst 20 minuten moest wachten eer er iemand op hem afstapte”, vertelt Jonathan Lambinet van Would you react tegen Het Nieuwsblad.

Verschil
De makers van het filmpje vragen zich af waar het aan ligt dat mensen wel te hulp schieten bij Lou, maar niet bij Simon. Kijkers die op de video reageren, denken dat het komt door het verschil in leeftijd, de kleding of het geslacht. Maar als het aan de makers ligt, dreigen we één belangrijk ding te vergeten: een kind blijft een kind.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series