Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Kevan (30) backpackt op de rug van zijn vrienden door Europa
Libelle tipt: Daily held(in)

Kevan (30) backpackt op de rug van zijn vrienden door Europa

Kevan heeft een grote droom: de landschappen die werden beschreven in zijn favoriete boeken van J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis in het echt zien. Er is alleen echter een obstakel: Kevan is gehandicapt.

Door een erfelijke spierziekte kan hij niet meer lopen en is hij afhankelijk van een rolstoel. Gelukkig heeft Kevan een paar geweldige vrienden om zich heen die met hem meedenken. Tijdens een vakantie in North Carolina bedachten de vrienden een inventieve manier om hem de riolen van Greensboro te laten zien: ze fabriceerden een rugzak en manoeuvreerden hem zo door het gangenstelsel. Dat bracht hen op nog meer ideeën.

Trainen
De vrienden zetten een geldinzamelingsactie op om een rugzak te fabriceren waarin ze Kevan nog beter konden vervoeren en de reis naar Frankrijk, Ierland en Engeland te bekostigen. Ondertussen sloegen de vrienden aan het trainen om de iets meer dan 30 kilo wegende Kevan op hun rug te kunnen dragen. Met succes: de mannen haalden 30.000 dollar op en konden zo in juni de droom van hun vriend in vervulling laten gaan.

Boodschap
Met de trip heeft Kevan veel mensen met een handicap geïnspireerd. Hij wil nu graag een boek schrijven om iedereen met een beperking aan te moedigen hun dromen achterna te gaan. “Ik denk dat we allemaal op een bepaalde manier een beperking hebben. Bij sommigen is die alleen niet zo duidelijk als bij mij. De gedachte dat we beperkt zijn door onze handicap gaat wat mij betreft niet op. Mijn boodschap aan mensen met een extreme handicap is dat als je iets wil, je altijd wel een manier vindt om het te doen.”

taking it all in #wecarrykevan

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

?? sacré-cœur #wecarrykevan

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

 

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series