Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Kat raakt voorpootjes kwijt door ongeluk, maar is nu sterker dan ooit
Libelle tipt: Daily dier

Kat raakt voorpootjes kwijt door ongeluk, maar is nu sterker dan ooit

Soms komen er op het internet dieren voorbij die direct je hart stelen. Zo ook Able, de kangoeroe-kat. Hij verloor zijn poten toen hij nog een kitten was, maar inmiddels weet hij zichzelf prima te redden op zijn achterpoten.

Als klein katje heeft de bruinharige Able al veel meegemaakt. Hij kreeg als kitten een gigantische elektrische schok toen hij tegen losse elektrische kabels op straat aanliep. De klap was zo hard dat mensen in de straat dachten dat er ergens een bom was afgegaan. Maar het was Able, die bij het ernstige ongeluk zijn beide voorpoten verloor. Hierdoor werd Able een makkelijk en kwetsbaar doelwit voor andere straatkatten.

Hulp voor Able
Maar een week na het ongeluk kwam er hulp uit onverwachte hoek voor Able. De 49-jarige Thaise Walai Sriboonvorakul vond hem in een steegje in het Thaise Chiang Mai. Ze nam Able mee naar huis en verzorgde zijn wonden. Inmiddels is de kat volledig genezen en weet hij zich prima te redden op zijn achterpoten. Hij kan zelfs trappen beklimmen, spelen met andere katten en rennen.


‘Zo sterk’

“We hebben hem Able genoemd omdat hij alles kan, net als andere dieren. Hij worstelde in het begin, en zijn wonden deden pijn. Maar hij heeft heel snel leren balanceren op twee benen. Hij is zo sterk! Het is een fantastische kat”, vertelt zijn baasje trots aan Metro UK. Bekijk hierboven de video waarin Able de kangoeroekat zijn klim- en klauterkunsten laat zien.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series