Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Kapsalon besluit dakloze man te helpen met make-over
Libelle tipt: Daily held(in)

Kapsalon besluit dakloze man te helpen met make-over

Man Essentials is een kapperszaak in British Columbia (Canada). Aan de vooravond van het jaar 2013 besloot het personeel om dat jaar hét verschil te gaan maken.

“Wij zullen bewijzen dat we daklozen zullen helpen, zonder daar geld voor te vragen. Door hen een verandering te geven, help je hen en moedig je ze aan om hun eigen pad te volgen. Als je ze wilt helpen, geef ze dan vertrouwen en een kans.”

Geluk
Eén van die mensen die door de kapperszaak werd geholpen tijdens hun Extremely Homeless Makeover was Luke, die zijn haar al een paar jaar niet had geknipt en geschoren. Hij was op zoek naar zijn geluk. Het gebouw waar hij sliep, ging sluiten.

Jezus
Luke had enorm veel haar en een forse baard, waardoor hij bekendstond als ‘Jezus’. Luke liep met een slaapzak door de straten van het centrum, zodat mensen zouden zien dat hij geld nodig had. Na de make-over herken je Luke niet meer terug. Wat een verschil. Omdat Luke er nu echt niet meer uitzag als een dakloze zei de cameraman die hem volgde tegen hem: “Niemand zal jou geld geven op weg naar huis.” Hopelijk gaat Luke een beter leven tegemoet dankzij deze superactie.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series