Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Kleine held naait 365 knuffels per jaar voor zieke kinderen
Libelle tipt: Daily held(in)

Kleine held naait 365 knuffels per jaar voor zieke kinderen

Als de 12-jarige Campbell 24 uur per dag achter zijn naaimachine kon zitten, zou hij het doen. Het jongetje besteedt al zijn vrije tijd aan het naaien van teddyberen en knuffels, die hij aan zieke kinderen doneert.

“Mijn naam is Campbell, maar iedereen noemt me Bumble”, schrijft Campbell op zijn Facebookpagina. “Ik ben 12 jaar oud. Toen ik 9 was vroeg ik mijn ouders of we kerstcadeautjes konden kopen voor kinderen in het ziekenhuis, maar ze zeiden dat dat te veel geld zou kosten. Toen besloot ik om zelf cadeautjes te gaan maken. Als ik 1 knuffelbeer per dag maak, dan heb ik er 365 per jaar, die ik allemaal weg kan geven.”

Naald en draad
En dat doet hij met naald en draad. Van zijn zakgeld koopt Campbell stoffen en naaispulletjes. Inmiddels is hij al 2 jaar bezig en heeft hij honderden knuffels gemaakt. Met Kerst geeft hij alle knuffels aan het ziekenhuis. Daarnaast maakt hij ook nog beren om te veilen, zodat hij geld in kan zamelen voor een goed doel.

Speciale reden
Soms maakt hij ook knuffels met een speciale reden: zo heeft hij gisteren 2 teddyberen gemaakt voor de kinderen die een ongeluk in een Australisch pretpark overleefden. De ouders van de kinderen kwamen daarbij om het leven.

Zakgeld
Sinds zijn ‘Project 365’ bekendheid in de media heeft gekregen, komen er veel donaties binnen waar Campbell materiaal van kan kopen. Met zijn beren probeert het jochie een belangrijke boodschap te verspreiden: “Als we aardig zijn, in plaats van gemeen, kunnen we de wereld veranderen.”

 

Bron: The Feed SBS. Beeld: iStock

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series