Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Uit coma ontwaakte moeder ontmoet haar baby voor het eerst
Libelle tipt: Meest bekeken

Uit coma ontwaakte moeder ontmoet haar baby voor het eerst

Na een spoedkeizersnede raakte Shelly Cawly in coma en was de kans klein dat ze de volgende ochtend zou halen. Ze ontwaakte tóch – dankzij haar baby.

Nu, ruim anderhalf jaar later, maken moeder en dochter het goed. “Als ze straks ouder is, kan ik haar vertellen dat ze mijn leven heeft gered,” vertelt Shelly aan People.

Huid-op-huidcontact
In december 2014 zag Shelly’s situatie er allesbehalve rooskleurig uit. Haar baby Rylan was kerngezond en dat bracht verpleegster Ashley Manus op een idee. “Het leek ons goed om in deze kritieke situatie huid-op-huidcontact te proberen.” De baby werd op de borst van de moeder gelegd. “Diep van binnen hoopte ik dat Shelly er nog steeds was en haar dochtertje kon voelen en horen, zodat haar moederinstinct ervoor zou kunnen zorgen dat ze ontwaakte.”

Vechtlust
Rylan voelde zich meteen bij haar moeder op haar gemak en viel als een blok in slaap. Pas na 10 minuten werd ze wakker en slaakte een kreetje. Jeremy, Rylan’s vader, vertelt: “Het huilen zorgde ervoor dat Shelly weer begon te vechten, dankzij Riley had ik mijn vrouw weer terug.” Na een week ontwaakte de kersverse moeder uit haar coma en ontmoette ze – nog aan de beademing – haar dochtertje voor de allereerste keer.

Wij speuren regelmatig het internet af voor leuke video’s. De allerleukste delen we hier met jou.


Afleveringen

Ontdek ook deze series