Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Libelle's Lieke ging de uitdaging aan in de keuken om duurzamer te koken
Libelle Challenge

Libelle’s Lieke ging de uitdaging aan in de keuken om duurzamer te koken

Duurzamer eten hoeft helemaal niet prijzig te zijn. Als je in de supermarkt bewust kiest voor de juiste producten, ben je goed bezig voor mens, dier of milieu. Libelle’s Lieke ging de uitdaging aan met een recept voor Gado Gado. 

Libelle samen met DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Lieke: “Het is helemaal niet moeilijk om lekker, goedkoop en duurzamer te koken. Bovendien voeg ik op deze manier weer iets nieuws én duurzamers toe aan mijn kookrepertoire”

Keur- en kenmerken
Duurzamere producten zijn te herkennen aan keurmerken en kenmerken, allen met hun eigen focus. In het Gado Gado recept van Lieke is veel gebruikgemaakt van het keurmerk Biologisch, dat duidelijk maakt dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Meer weten over keur- en kenmerken? Kijk op DOEMAARLEKKERDUURZAAM.nl.

Duurzaam is breder dan biologisch en dus zeker niet hetzelfde. Wat is dan precies het verschil tussen duurzame en biologische voeding? Bij biologische producten wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en gentechnologie. Bij duurzame producten gaat het om de balans tussen dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en impact op de natuur.

Lieke: “Bij het uitkiezen van de producten let ik op de keur en kenmerken. Daaraan kan ik zien of een product duurzamer is met aandacht voor mens dier of milieu”

Cadeaukaart
DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners om duurzamer eten een impuls te geven. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen een cadeaukaart t.w.v. € 12,50, waarmee ze t/m 18 november 2018 bij Albert Heijn producten kunnen kopen die gerechten duurzamer maken.


Afleveringen

Ontdek ook deze series