Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Ik droeg een week lang geen make-up en dit is het resultaat
Libelle Challenge

Ik droeg een week lang geen make-up en dit is het resultaat

Libelle’s Helene gaat nooit de deur uit zonder een beetje mascara op de wimpers. En een klein blushje op de wangen vindt ze ook altijd fijn. Toch ging zij de uitdaging aan: ze droeg een week lang geen make-up. Dit is haar ervaring.

Tot mijn – pakweg – 25ste droeg ik zelden make-up. Alleen als ik een avondje ging stappen of een feestje had, vond ik het fijn om me op te tutten. Maar mezelf iedere ochtend opmaken voordat ik de deur uit moest, dat deed ik niet. Ik vond het simpelweg niet nodig en had bovendien het idee: als ik het iedere dag doe, is het niet bijzonder meer als ik me heb opgemaakt.

Verzorgd
Maar langzaamaan veranderde mijn make-uploze bestaan, met name toen ik fulltime ging werken. De meeste vrouwen op mijn werk waren altijd netjes opgemaakt en het leek ineens zoveel verzorgder om dat te doen. Voordat ik het wist, werd het een gewoonte: ik deed iedere ochtend mascara op de wimpers en een beetje blush op de wangen. Nu, ruim 10 jaar later, wil ik weleens testen: wat gebeurt er eigenlijk als ik helemaal geen make-up meer draag? Vindt iedereen dan ineens dat ik erg moe uitzie? Wordt mijn huid dan mooier? Ik probeerde het een week lang uit. Mijn ervaring vertel ik in bovenstaande video.

BEKIJK OOK:

Bekijk meer over make-up

Afleveringen

Ontdek ook deze series