Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Faye droeg 8 dagen dezelfde outfit - zó lang duurde het voordat ze werd ontmaskerd
Libelle Challenge

Faye droeg 8 dagen dezelfde outfit – zó lang duurde het voordat ze werd ontmaskerd

Mijn kleding voor de dag kiezen, doe ik niet zomaar. Daar gaat een heus psychologisch en emotioneel proces aan vooraf. En zó gek maakt dat mij niet, als ik de wetenschap mag geloven.

Toen Libelle me vroeg om 8 dagen lang precies hetzelfde te dragen, moest ik dan ook even slikken. Maar hé, alles in naam van de wetenschap. En om Obama een soort van te evenaren. Daarover later meer.

Persoonlijkheid en humeur
De wetenschap eerst. Wat je draagt, zegt volgens studiebollen veel over je persoonlijkheid. Ook zou de kleur van je kledingstuk je humeur kunnen weerspiegelen én beïnvloeden. Vis je rode items uit je garderobe? Dan sta je naar verluidt positief in het leven en ben je een echte romanticus. Nou, ik draag amper rood. Ga je voor bruin? Dan zou je sociaal, handig, maar ook een beetje saai zijn. Nope: ook bruin laat ik vaak links liggen. Mijn favoriete keuze dan, zwart? Dat zou zeggen dat je er als persoon niet zo van houdt om op te vallen én stijlvol bent. Hallo, de waarheid spreekt!

Emotionele uitdaging
Nou heeft geen mens iedere dag hetzelfde humeur en hebben we dagelijks de behoefte aan wisselende emotionele stemmingen. 8 dagen lang monotoon dezelfde kleding dragen, is dan ook emotioneel gezien een uitdaging. Ga ik me daar niet onprettig door voelen? Verveeld? Zielsverdrietig? Je ziet het in de vlog. Maar wacht: ik wil je vóór het kijken nog meer over dat Obama-stukje vertellen!

Net als Obama
In bovenstaande vlog verwijs ik naar uitspraken van de voormalige First Lady Michelle Obama. Zij verklapte namelijk dat Barack Obama 8 jaar lang precies dezelfde smoking droeg op ceremoniële gelegenheden en feestjes. Niemand die het doorhad! Ik was benieuwd: zou ik niet 8 jaar, maar 8 dagen lang ongemerkt precies dezelfde outfit kunnen rocken?

Barack Obama smoking

De ontmaskering
In mijn vlog verwijs ik ook naar het moment dat ik ontmaskerd werd in mijn 8 dagen dezelfde outfit dragen-challenge. Nou, het ging dus zó… Mijn vriend had op dag 3 van mijn challenge een heel tof shirt voor me gekocht. Die avond gingen we naar de bioscoop en hij opperde dat het zo leuk zou zijn als ik dat cadeautje aantrok. Mijn reactie was nee, want: challenge! Aangezien hij niks van deze challenge wist, vond hij me toen een ondankbaar kreng. Nee, zo zei hij dat niet, maar zijn gezicht sprak boekdelen. Uiteraard beslis ik altijd nog zelf wat ik wanneer aantrek (independent woman), maar ik kon het echt niet over mijn hart verkrijgen om het shirt van mijn lover die avond niet te dragen. Ik verklaarde mijn botte reactie. Én droeg dus even wat anders.

Voor nóg meer herhaling vatbaar?
Of ik vaker lekker dezelfde broek dagen achter elkaar uit de kast slinger? Nou, nee. Ik vond het wel grappig dat niemand het gek leek te vinden dat ik achter elkaar een best uitgesproken broek aantrok. En het scheelde me dus echt wel 10 à 15 minuten tijd in de ochtend omdat ik 8 dagen lang (nou ja, 7 dagen lang) eens geen keuzestress had over wat te dragen. Maar ik heb liever wél die keuzestress, dan dat ik me dagen achtereen een monotone muis voel. Ook al had ik nog zo’n gouden fancy pants aan. Variatie for the win. Wordt mijn brein blijer van.

Beeld: ANP

LEES OOK:


Afleveringen

Ontdek ook deze series