Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Ik leefde 3 dagen op sapjes en dit gebeurde er met me
Libelle Challenge

Ik leefde 3 dagen op sapjes en dit gebeurde er met me

Libelle’s Tessa is dól op eten. Vooral op pasta, pizza, drop, brood en kroketten. Maar ze besloot de uitdaging aan te gaan.

Eens proberen om 3 dagen lang níet te eten: het is nogal wat.

Daar gaan we dan
Tessa: “Met een zogeheten sapkuur kun je dat prima volhouden, hoorde ik enthousiastelingen om mij heen vaak zeggen. Dat wilde ik zelf weleens ontdekken. Via sapwinkel Juice Brothers kwam ik bij een ‘cleanse’ terecht, wat inhoudt dat je 3 dagen lang niets eet en alleen 6 flessen sap drinkt. En die sappen zijn best lekker, hoor. Maar het is zonder twijfel makkelijk gezegd maar iets moeilijker gedaan, zo’n challenge.”

Alleen maar eten
“Hoe ik het vond? Zwáár. Ik zal er niet om liegen. Ik mocht opeens na vrijdagavond geen hap meer eten. Geen appel, geen cracker, niets. Bovendien: géén thee of koffie. Of wijn. Alleen maar water en sap. Tja, zo werd het weekend natuurlijk opeens best saai. Als je je dan realiseert hoeveel je dagen draaien om etentjes, lunchen, ontbijten, snacken… Ongelooflijk. Ik kon de hele dag aan niets anders denken en droomde van borden spaghetti. Het moeilijkste moment? Toen mijn vriend na 2 dagen sappen zei: “Ik ga sushi bestellen. Dat is vis en ook gezond dus dat mag je toch heus wel?” Toen dacht ik écht: ik geef op. Wat kan mij het schelen? Toch ben ik achteraf blij dat ik heb doorgezet.”

Fit
“Het mooie vond ik namelijk dat ik merkte hoe goed je lichaam kan functioneren zonder vast voedsel. In die sappen zit natuurlijk heel veel groente en fruit, dus je vitamines en natuurlijke suikers voor de energie krijg je prima binnen. Sporten ging dus ook met gemak. Ik heb alle drie de dagen gewoon kunnen yogaën en tennissen.”

Schoon
“Ook een interessante ontdekking, en misschien wel het belangrijkste van de kuur: mijn buik was superrustig en ik had geen opgeblazen gevoel. Ik voelde me ook niet flauw of futloos – eigenlijk had ik best wel veel energie. Ik weet zeker dat dit af en toe goed is voor je darmen – even geen vet, vlees of andere zwaar verteerbare happen. Kortom: het is allesbehalve zo gepiept, want je moet wel even doorzetten, zéker in de avonden. Maar na afloop voel je je schoner dan ooit.”

Ook geïnteresseerd? Check de site van Juice Brothers om te zien wat er bij jou past.

Beeld: Redactie


Afleveringen

Ontdek ook deze series