Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Spaghetti met paprikasaus, courgette en tonijn van Mathijs
Koken met Mathijs

Spaghetti met paprikasaus, courgette en tonijn van Mathijs

Altijd molto bene: spaghetti. Zeker deze gezonde variant van Mathijs Vrieze met vis en lekker veel groente. Hiermee maak je van het avondmaal een klein feestje.

Dit heb je nodig voor spaghetti met paprikasaus, courgette en tonijn:

  • 1 blikje tonijn
  • 1 courgette
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 klein pakje kookroom
  • 1 oranje paprika
  • verse tijm
  • 180 gr volkoren spaghetti
  • 1 zoete ui
  • olijfolie, peper & zout
  1. Was de courgette en de oranje paprika. Snijd de courgette in repen en de oranje paprika in blokjes of reepjes. Maak de zoete ui schoon en snijd in partjes.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Je kunt hiervoor kokend water uit de waterkoker gebruiken.
  3. Bak de courgette en paprika 5-8 minuten in een hapjespan in wat olie. Voeg in de laatste 2 minuten de geritste tijm (1 el. p.p.) toe.
  4. Giet de spaghetti af in een vergiet en zet even apart. Zet de kookpan terug op het vuur. Voeg wat olijfolie toe, bak de gesneden zoete ui en geperste knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Roer hier de spaghetti doorheen, blus af met de kookroom en verwarm nog 2-3 minuten op laag vuur.
  5. Schep de pasta op en verdeel de groenten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en zout.

p.p. 625 kcal, 13g vet waarvan 5g verzadigd, 37g eiwit, 86g koolhydraten en 8g vezel.


Afleveringen

Ontdek ook deze series