Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Pasta caprese met gegrilde kip en basilicumolie van Mathijs
Koken met Mathijs

Pasta caprese met gegrilde kip en basilicumolie van Mathijs

Wie is er niet gek op deze Italiaanse klassieker? Mathijs geeft zijn eigen draai aan de caprese en laat zien hoe hij zo’n echt pure tomatensaus maakt. Gezonder kan niet!

Pasta caprese met gegrilde kip en basilicumolie

  • 1/2 bosje bosui
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 250 gr gemarineerde kipfilet à la minute
  • 1 rode paprika
  • 500 gr trostomaten
  • verse basilicum
  • 180 gr volkorenspaghetti
  • boter, grillpan, olijfolie, staafmixer, zout & peper
  1. Was de tomaten en paprika. Houd 2 tomaten apart. Snijd de rest van de tomaten en de paprika ragfijn.
  2. Verwarm 1 tl. boter in een steelpan. Bak de groenten 2 minuten ophoog vuur. Draai terug naar laag vuur en laat het minimaal 10 minuten pruttelen tot een saus. Regelmatig roeren. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  3. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en voeg een scheutje olijfolie toe.
  4. Verwarm een grillpan. Gril de kipfilet aan beide kanten 2 minuten op hoog vuur in een droge grillpan. Snijd 2 bosuitjes in ringen en voeg toe. Gaar de kip nog 6 minuten door op laag vuur.
  5. Snijd de mozzarella en 2 tomaten in grove stukken
  6. Snijd de basilicum fijn (de helft) en doe in een maatbeker. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en maak eventueel fijn met een staafmixer.
  7. Roer de tomaten-paprikasaus door de pasta. Snijd eventueel de kip in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met de tomaat en mozzarella. Besprenkel met de basilicumolie en garneer eventueel met wat verse basilicum. Geniet ervan!

p.p. 615 kcal, 13g vet waarvan 6g verzadigd, 50g eiwit, 71g
koolhydraten en 7g vezel.

Bekijk meer over koken

Afleveringen

Ontdek ook deze series