Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Lekker: Mathijs maakt risotto met champignons en Parmezaanse kaas
Koken met Mathijs

Lekker: Mathijs maakt risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Zin in risotto vanavond? Televisiekok Mathijs Vrieze doet het voor. Zijn risotto met champignons, pijnboompitten en Parmezaanse kaas is makkelijk én hartstikke lekker.

Wat heb je nodig?
1 blokje Parmezaan
250 gr champignons
citroen
1 groentebouillon blokje
2 knoflookteentjes
40 gr pijnboompiten
1 prei
190 gr risotto
* boter, olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het?
Kook 500/600 ml water met een waterkoker. Verwarm roomboter in een koekenpan of hapjespan. Bak de risotto kort in dit boter. Voeg het bouillonblokje toe en voeg 200 ml. water toe. Verwarm op laag vuur en laat de risotto het water opnemen, herhaal vervolgens. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de citroenschil en de parmezaan. Voeg de helft van de rasp toen aan de risotto. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Leg apart op een bordje. Was de prei en maak de champignons eventueel schoon. Snij de prei in ringen en de champignons in plakjes. Verwarm in dezelfde koekenpan een beetje boter en bak de champignons en prei 5 minuten. Schep de risotto op een bord, verdeel de groenten, strooi wat kaas en verdeel de pijnboompitten. Buon appetito!

Nieuwe kookspulletjes nodig?

BEKIJK OOK:

Bekijk meer over kokenvegetarisch

Afleveringen

Ontdek ook deze series