Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Smullen: groene curry met zalm en rijst van Mathijs
Koken met Mathijs

Smullen: groene curry met zalm en rijst van Mathijs

Deze heerlijke groene curry met zalm en rijst van tv-kok Mathijs Vrieze maak je gemakkelijk op een doordeweekse avond.

Groene Curry met zalmblokjes en rijst

190 gr basmati rijst
1/2 bosje bosui
60 ml groene curry
250 gr kokosmelk
400 gr meiknol
200 gr taugé
200 gr zalmblokjes

* bakpapier, boter, olijfolie, peper & zout

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en houd deze warm in de pan met deksel.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Verdeel de zalm over een bakplaat met bakpapier en gaar in 8-10 minuten. Snijd de meiknollen in blokjes, je hoeft ze niet te schillen. Verwarm boter in een wokpan en bak de meiknollen 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut een half zakje groene curry toe. Blus af met de kokosmelk en verwarm het geheel op laag vuur.

Overgiet de taugé met kokend water, zo gaart de taugé maar blijft het toch knapperig. Verdeel de rijst over de borden, schenk de curry erbij en verdeel de zalmblokjes. Serveer met de taugé en ringen bosui. Breng op smaak met peper en zout.

 

BEKIJK OOK:

Bekijk meer over koken

Afleveringen

Ontdek ook deze series