Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Nicoletta maakt haar favoriete Italiaanse kindergerecht: gnocchi
Keukengeheimen

Nicoletta maakt haar favoriete Italiaanse kindergerecht: gnocchi

De Italiaanse Nicoletta woont al 30 jaar in Nederland, maar wanneer ze de gnocchi van haar grootouders maakt, waant ze zich in haar geboorteland.

Gnocchi agli spinaci (spinaziegnocchi)
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram (liefst oude) bloemige aardappelen
200 gram bloem plus een beetje extra
100 gr. gekookte spinazie
2 kleine eieren
150 gram boter
nootmuskaat
2 teentjes knoflook
verse salie- en tijmblaadjes
hard tarwemeel

lb2a3186-kopie2 gnocchi

Zo maak je het: 

1. Kook de spinazie en laat ze afkoelen.

2. Pers de spinazie tussen je handen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en snijd deze fijn. Gaar in de tussentijd ook de aardappelen (heel en mét schil zodat ze niet teveel water absorberen) in gezouten kokend water tot ze zacht zijn.

3. Pers de aardappels met een aardappelpers terwijl ze nog heet zijn: de schil zal in de pers blijven en je zult een mooie, luchtige puree verkrijgen. Als je geen aardappelpers hebt, schil ze en prak ze fijn met een vork.

4. Voeg de spinazie aan de aardappelen toe samen met de losgeklopte eitjes, een flinke snuf zout, wat peper, een snufje nootmuskaat en de bloem (door een zeefje om klontjes te voorkomen). Proef het mengsel voor zout voordat je de eieren toevoegt.

5. Kneed zachtjes op een met bloem bestoven werkvlak tot je een mooi deeg hebt dat niet aan je handen plakt. Is het deeg niet stevig genoeg? Voeg dan een beetje bloem toe. Eén gnocco proefkoken voordat je ze allemaal maakt wordt aangeraden om er zeker van te zijn dat ze niet in het water loslaten.

6. Strooi wat harde tarwemeel op de werktafel, neem een stuk van het deeg en rol met de handen tot een ‘worstje’ van ongeveer 2 cm dik. Snijd deze rol in stukjes van ongeveer 2-3 cm lang. Herhaal dit met de rest totdat al het deeg in stukjes is verdeeld.

2_nicoletta_spot-01_29_00_01-still010 gnocchi

7. Neem dan een grote vork en houd die met de tanden naar boven in een hand. Druk nu elk stukje deeg met je duim tegen de tanden van de vork en laat de gnocchi op een schone doek vallen.

8. Gaar de gnocchi in kokend water met zout. Ze zijn klaar als ze gaan drijven. Haal ze uit het water met een schuimspaan, zodat ze niet stuk gaan.

9. Serveer direct met boter, dat je eerst in een pannetje met een teentje knoflook, een handjevol salie- en tijmblaadjes en wat geraspte nootmuskaat erin hebt laten smelten, en lekker veel Parmezaanse kaas.

2_nicoletta_spot-01_48_27_21-still005 gnocchi

BEKIJK OOK DEZE VIDEO’S:

Bekijk meer over kokenvegetarisch

Afleveringen

Ontdek ook deze series