Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Patries bakt een hemelse 'angel food cake' (en jij kunt dat ook)
Kerst met La Paay

Patries bakt een hemelse ‘angel food cake’ (en jij kunt dat ook)

Vandaag in Kerst met La Paay: Heel Holland Bakt met Patries. Het is Patricia’s grote wens om een angel food cake te bakken. Dit luchtige gebak is een traditie in Amerika, waar ze lange tijd woonde. 

Ze roept de hulp in van vriendin Ine Paauw, een echte bakster. Nu moet het wel goed komen met die hemelse cake,  toch? Manlief Robbert, ‘de culinaire deugniet’, jureert het eindresultaat.

Wil je deze hemelse cake zelf ook maken voor kerst? Bekijk hieronder het recept van Ine.

Instagram: @patricia_paay
Facebook: @patricia.paay.web

La Paay Angel Food Cake

Voor de cake:
12 eiwitten
1 thl citroensap
165 gr fijne kristalsuiker
1 thl vanille extract
150 gr patentbloem
110 gr fijne kristalsuiker, extra

Voor de creme:
250 gr mascarpone
250 gr slagroom
2 eetl fijne kristalsuiker
1 thl vanille extract

Voor de decoratie:
Rode besjes, blauwe bessen, frambozen en poedersuiker

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Voor deze cake gebruiken we de angel food cake bakvorm, een tulband met een uitneembare bodem. De vorm wordt niet ingevet! Als je deze bakvorm niet hebt, kun je ook een gewone tulband bakvorm gebruiken, deze vet je wél in.
3. Klop de eiwitten met het citroensap tot stijve pieken. Voeg tijdens het kloppen langzaam de 165 gr suiker toe.
4. Zeef de bloem en 110 gr suiker twee keer in een fijne zeef. Zeef het de derde keer boven de eiwitten in drie delen en vouw het beslag tussendoor voorzichtig om. De techniek ‘vouwen’ houdt in dat je met een spatel langs de buitenrand van de kom naar binnen toe het beslag omvouwt. Dit herhaal je een aantal keer voorzichtig, totdat in dit geval de bloem helemaal door de eiwitten gevouwen is.
5. Voeg de vanille toe.
6. Stort het beslag in de bakvorm en verspreid het goed.
7. Bak de cake in 25 à 30 minuten gaar.
8. Klop intussen de mascarpone samen met de slagroom, vanille en suiker lobbig (ongeveer de dikte van yoghurt).
9. Wanneer de baktijd erop zit, haal je de cake uit de oven en laat je deze op de kop afkoelen. Omdat de bakvorm niet ingevet is, zal de cake er niet uit vallen. Heb je een gewone tulbandvorm gebruikt, dan los je de cake en laat je hem afkoelen op de werkbank.
10. Na het afkoelen snijd je de cake doormidden en vul je deze met een laag crème van zo’n 2 cm. Strijk de cake rondom af met het resterende crème. Decoreer met het rode fruit en strooi er poedersuiker overheen.

Een fijne Kerstmis en veel gezondheid voor iedereen!

Liefs,
Ine Paauw

Instagram: @inepaauw
Facebook: INE Baking and Dining Together

In Kerst met La Paay volgen we Patricia Paay, man Robbert en hondjes Lilly en Zwabber in de aanloop naar de feestdagen.

 


Afleveringen