Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Mark Rutte (VVD):
Ebru tikt een eitje

Mark Rutte (VVD): “Mijn moeder vermoordt me als ik meer zeg”

In een gezellig lunchtentje naast het Binnenhof ontbijt Ebru Umar met Mark Rutte onder het genot van een hardgekookt eitje én wat uitgekookte vragen.

“Ook al gaat het beter, mensen vóelen dat nog niet zo”, aldus de minister-president. Veel mensen roepen bijvoorbeeld dat er meer geld naar de ouderenzorg moet gaan: “Dit is een probleem dat we moeten aanpakken.” Zijn moeder van 93 heeft een jaar geleden zelf gekozen om in een verzorgingshuis te gaan wonen. “Dat gaat goed gelukkig”, vertelt de VVD’er. Rutte is onder de indruk van het personeel. Als Ebru doorvraagt of dit dan wél een kwalitatief verzorgingstehuis is, moet de VVD-lijsttrekker even stotteren. “Ehhh, meer mag ik niet zeggen want dan vermoordt mijn moeder me…”

Verder bekent Rutte een bloedhekel aan het protocol te hebben en bakt hij er niks van zonder hulp.

De VVD-lijsttrekker sprak vorig jaar met Ebru en zei er weer voor knokken deze verkiezingen om de grootste partij te worden. Daarvoor wil hij fit blijven met voldoende slaap en een uur sporten in de week – een half uur krachttraining en een half uur spinnen. Hoeveel kilo hij dan wegdrukt? “Dat is staatsgeheim.” Bekijk het hele interview in de video.

BEKIJK OOK:

Bekijk meer over Ebru Umarpolitiek

Afleveringen

Ontdek ook deze series