Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Trieste gebeurtenis tekent dag van koningin Máxima
De Week van Maxima

Trieste gebeurtenis tekent dag van koningin Máxima

Koningin Máxima was vandaag te gast bij de opening van de Impact Summit Europe, een internationale bijeenkomst waarbij de doelstellingen van de VN werden besproken. Op de agenda stond onder meer: gender-gelijkheid, duurzame economie en het uitbannen van extreme armoede. Máxima heeft onder andere geluisterd naar plannen die klimaatverandering tegen gaan. Helaas moest zij de bijeenkomst eerder verlaten vanwege een wel heel verdrietige reden…

Begrafenis
Samen met haar man koning Willem-Alexander en prinses Beatrix was ze aanwezig bij de uitvaart van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Prins Richard was een goede vriend van prins Claus en prinses Beatrix. Hij was getrouwd met prinses Benedikte, de zus van de Deense koningin Margrethe en de Griekse koningin Anne-Marie.

Vorige week overleed prins Richard plotseling op 82-jarige leeftijd in zijn slaap. Hij was die dag nog druk geweest met het beheren van zijn uitgestrekte bosgebied.

Bekijk ook waarom Máxima en Willem-Alexander NIET hebben gestemd

Duik samen met Libelle TV in het leven van Maxima! Iedere week kun je kijken wat onze koningin heeft gedaan. Van basisschoolbezoekjes tot stemrecht van de Koninklijke familie. Alles passeert de revue.


Afleveringen