Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Zouden de prinsesjes zakgeld krijgen? Máxima vertelt het ons
De Week van Maxima

Zouden de prinsesjes zakgeld krijgen? Máxima vertelt het ons

Het is deze week de Global Money Week. Dit is de internationale versie van de Week van het Geld. Het evenement leert kinderen tussen de 10 en 16 jaar wijs omgaan met geld. En hoe belangrijk het eigenlijk wel niet is om te sparen. Volgens Máxima is het ook heel erg belangrijk dat de prinsesjes de waarde van geld inzien. Zouden de prinsesjes zakgeld krijgen? De presentatie van het event werd gedaan door Floortje Dessing, die zichtbaar onder de indruk was van onze koningin.

Het evenement is georganiseerd door de Child & Youth Finance International (CYFI) in samenwerking met platform Wijzer in Geldzaken en Aflatoun International. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken. Verder woonde zij een van de workshops bij en ontving zij een bijzonder document: ‘Safer Payment Procedures for Minors’. Hierin zijn richtlijnen voor financiële instellingen opgesteld voor het veilig maken van betalingsproducten voor jongeren.

BEKIJK OOK:

 

Duik samen met Libelle TV in het leven van Maxima! Iedere week kun je kijken wat onze koningin heeft gedaan. Van basisschoolbezoekjes tot stemrecht van de Koninklijke familie. Alles passeert de revue.

Bekijk meer over Máxima

Afleveringen