Bekijk deze video via de Libelle TV app

 Claudia de Breij:
75 jaar Vrijheid

Claudia de Breij: “Vrijheid betekent dat je mag zijn wie je bent”

Als het aan cabaretière Claudia de Breij ligt, zingen we op Bevrijdingsdag om 5 voor 5 met z’n allen mee met Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy. Claudia: “Een klein beetje hoop en positieve energie kunnen we wel gebruiken allemaal.”

Daarnaast zingt Claudia op 4 mei, na de Nationale Herdenking en de speech van koning Willem-Alexander, een speciaal geschreven lied voor alle oorlogsslachtoffers. Libelle TV vroeg aan Claudia waar en hoe zij de oorlogsslachtoffers herdenkt en wat vrijheid voor haar betekent. 

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. Omdat we veel verhalen over én van vrouwen uit die tijd nog niet kennen, hebben we besloten om hen aan het woord te laten in deze unieke bevrijdingsspecial. Lees ‘m ook! 

Libelle Bevrijdingsspecial
Libelle Bevrijdingsspecial
€ 14.95
Bekijk hier

We kijken terug op de bevrijding die 75 jaar geleden plaats heeft gevonden. In deze serie spreken we heldhaftige verzetstrijders die hun persoonlijke verhaal navertellen zoals Selma van de Perre; “Pas als ik dood ben, zal ik bevrijd zijn”

Vanaf vrijdag 3 april ligt er een speciale Libelle uitgave in de winkels. Hierin lees je de meest indrukwekkende verhalen over vrouwen en de oorlog.


Afleveringen