Wat is gezond?

Zout verhoogt de bloeddruk: waar of niet waar?

Veel mensen zijn gewend om een snufje zout over hun aardappelen, groenten en vlees te strooien. Maar wat weten wij nou eigenlijk over zout… Is het echt zo verkeerd en verhoogt het onze bloeddruk of kan een snufje echt geen kwaad? Professor Katan vertelt het aan ons en uiteraard vragen we dit keer ook weer de mening van voorbijgangers op straat. “Ik wil ook gewoon mijn eten lekker blijven vinden,” zegt iemand. Hoeveel zout is écht teveel?

KIJK OOK:

Beeld: iStock

Over Wat is gezond

In tijden van superfoods, een nieuwe Schijf van Vijf en duizenden meningen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Is melk nou goed of slecht? Mag je eten na 8 uur ’s avonds? In Wat is gezond geeft hoogleraar voedingsleer Martijn Katan uitsluitsel over vooroordelen en vragen over voeding.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over wat is gezondzout

Afleveringen