Toetjes van Rudolph

Rudolph’s romige tiramisu

Dit eenvoudige maar heerlijke Italiaanse toetje hoeft niet eens in de oven. Na een uurtje in de koelkast kan-ie al op tafel. Buon appetito!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 eierdooiers
  • 80 g suiker
  • 1 el honing
  • 350 g mascarpone
  • 50 ml koffielikeur
  • 250 ml vers gezette sterke koffie
  • 14 lange vingers (Italiaanse savoiardi)
  • cacaopoeder

Duur: 20 min. + 60 min. opstijven

Zo maak je het:

  1. Klop de dooiers met de suiker en de honing in de beslagkom lichtgeel en romig. Klop de mascarpone erdoor.
  2. Roer de likeur door de koffie en doop de lange vingers er stuk voor stuk in. Leg de helft van de lange vingers met de suikerlaag naar beneden in een passende schaal.
  3. Strijk de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Verdeel hierover de rest van de lange vingers en strijk daar weer de rest van het mascarponemengsel over uit. Zet de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Haal de tiramisu 10 minuten voor serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Bestuif de tiramisu met een dun laagje cacaopoeder.

Let op: het nuttigen van rauwe eieren wordt in verband met mogelijke salmonellabesmetting afgeraden voor kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor hen is dit gerecht niet geschikt.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost

Bekijk meer over kokenrudolphtiramisuToetjes

Afleveringen

Ontdek ook deze series