Toetjes van Rudolph

Rudolph’s rabarbercrumble

Rabarber geeft net dat lekkere, friszoete accent aan deze crumble. Geen liefhebber van rabarber? Gebruik dan appels en maak een heerlijke appelkruimeltaart.

Voor 12 personen

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 150 g koude boter + extra om in te vetten
  • 150 g suiker
  • mespunt zout

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 750 g rabarber
  • 2 sinaasappels
  • 4 el custardpoeder
  • 4 el suiker
  • 2 el gemalen kaneel
  • 2 el geschaafde amandelen

Dit heb je extra nodig:

  • Ovenschaal (30 x 40 cm)

Duur: 15 min. + 30 min. in de oven

Zo maak je het:

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en schep deze door de bloem. Wrijf dit tussen de handen tot een kruimelig deeg.
  2. Was de rabarber, snij een stukje van de uiteinden en snijd de stengels in stukjes van 1 centimeter. Boen de sinaasappels onder stromend water schoon en rasp de oranje schil dun af.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de rabarber met de custard, de suiker, de kaneel en het sinaasappelrasp. Verdeel de rabarber over de ingevette schaal. Strooi de deegkruimels en de geschaafde amandelen erover.
  4. Bak de crumble ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een bol vanille-ijs.

Tips van Rudolph:

  • Vervang voor een appelcrumble de rabarber door 4 goudreinetten en neem 3 eetlepels suiker in plaats van 4.
  • Maak in plaats van 1 grote schaal leuke eenpersoons porties in kleine ovenschaaltjes.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost


Afleveringen

Ontdek ook deze series