Log in om de video te bekijken

Log in met een gratis account om deze video te bekijken.
Heb je nog geen account? Maak ‘m hier aan.

 Rudolph’s pavlova met rood fruit
Toetjes van Rudolph

Rudolph’s pavlova met rood fruit

Een heerlijke zomerse pavlova met rood fruit fleurt elke (picknick)tafel op. De heerlijk krokante eiwitschuim combineert fantastisch met het zachte, friszoete fruit.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 1 tl maïzena + extra om te bestuiven
  • 4 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 125 g poedersuiker + extra om te bestuiven
  • 250 ml slagroom
  • 650 g fruit (bijvoorbeeld aalbessen, aardbeien, frambozen, bramen)
  • 2 takjes verse basilicum of munt

Dit heb je extra nodig:

  • Bakpapier
  • Handmixer

Duur: 25 min. + 2,5 uur oventijd + afkoelen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Teken een cirkel van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en bestuif de cirkel met maïzena.
  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg als het eiwit pieken vormt, in gedeelten en al mixend, 125 g suiker toe. Voeg de maïzena en de azijn toe en blijf kloppen tot het schuim dik is en glanst. Spatel de poedersuiker door het eiwit.
  3. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit vanuit het midden van het bakpapier een mooie cirkel. Spuit langs de rand nog een cirkel op de schuimbodem. Laat de meringue in de voorverwarmde oven ca. 2½ uur drogen en vervolgens in de uitgeschakelde oven helemaal afkoelen.
  4. Klop de slagroom lobbig met de resterende suiker en schep het op de taart. Verdeel het fruit over de slagroom en bestuif met poedersuiker. Strooi er tenslotte basilicumblaadjes of muntblaadjes over.

Tips van Rudolph:

  • Ook lekker: pavlova met mascarponeroom en passievruchten. Klop 125 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en roer er 250 g mascarpone doorheen. Verdeel het mengsel over de schuimbodem. Lepel vruchtvlees uit 6 passievruchten en verdeel het over de room.
  • Het schuim kan 2-3 dagen van tevoren gemaakt en in een goed afgesloten trommel worden bewaard. Garneer de pavlova pas op het laatste moment met slagroom en fruit. Dan blijft het schuim mooi krokant.
  • Spuit voor eenpersoons pavlova’s met een spuitzak cirkels van 8 cm doorsnede op het bakpapier. Laat ze ca. 1½ uur drogen.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost

Bekijk meer over kokenrudolphToetjes

Afleveringen

Ontdek ook deze series