Toetjes van Rudolph

Rudolph’s hartige toet: geitenkaasbrood

Als alternatief voor een kaasplankje is dit geitenkaasbrood een smakelijk, hartig toetje. Het is trouwens ook heerlijk bij een kom (tomaten)soep.

Dit heb je nodig voor 8 sneetjes:

  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 175 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestrooien
  • 1 tl zout
  • ½ tl versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 tl grove mosterd

Dit heb je extra nodig:

  • bakpapier

Duur: 15 min. + 50 min. in de oven

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Haal de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de helft van de kaas met de ui, de tijm, het bakmeel, zout en peper.
  2. Roer het ei los met de melk en de mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed het tot een samenhangend deeg.
  3. Vorm van het deeg een ronde bal en druk hier de rest van de geitenkaas in. Bestrooi het brood met bakmeel en bak het op een met bakpapier beklede bakplaat in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost


Afleveringen

Ontdek ook deze series