Toetjes van Rudolph

Rudolph’s extra pure chocolademousse

Deze extra pure chocolademousse is het ultieme toetje voor alle chocoholics.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 150 g pure chocolade (minimaal 72% cacaobestanddelen)

Dit heb je extra nodig:

  • Handmixer

Duur: 20 min. + 2 uur opstijven

Bereiden:

  1. Klop de slagroom lobbig en bewaar de slagroom tot gebruik in de koelkast. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom met schone mixerhaken de eiwitten met een mespunt zout stijf. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop ze met een garde of mixer tot een dikke lichtgele crème.
  2. Hak de chocolade in grove stukken, laat ze au bain-marie of in de magnetron smelten en vervolgens tot handwarm afkoelen (controleer dit met de zijkant van je vinger).
  3. Spatel eerst de dooiercrème door de gesmolten chocolade en vervolgens in 2-3 delen de geklopte slagroom. Spatel tot slot de eiwitten door het chocolademengsel.
  4. Schenk de chocolademousse in 4 bekertjes of glazen en laat de mousse minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Tips van Rudolph:

  • Lekker met karamelsaus, vanillesaus of warme chocoladesaus.
  • Laat de mousse in een spuitzak opstijven en spuit mooie toeven op de borden. Of laat de mousse in een platte schaal of bak opstijven, maak 2 eetlepels nat in heet water en schep met de lepels mooie ovale bollen (quenelles) van de mousse.

Let op: het nuttigen van rauwe eieren wordt in verband met mogelijke salmonellabesmetting afgeraden voor kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor hen is dit gerecht niet geschikt.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost


Afleveringen

Ontdek ook deze series