Log in om de video te bekijken

Log in met een gratis account om deze video te bekijken.
Heb je nog geen account? Maak ‘m hier aan.

 Rudolph’s cheesecake met fruit
Toetjes van Rudolph

Rudolph’s cheesecake met fruit

Deze gebakken kwarktaart is om je vingers bij af te likken. Eventuele barstjes na het bakken verdoezel je eenvoudig met wat fruit.

Dit heb je nodig voor 12 personen:

  • 75 ml vers sinaasappelsap
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 100 g blanke rozijnen
  • 150 g tarwebiscuit
  • 85 g roomboter + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 500 g verse roomkaas
  • 250 ml crème fraiche
  • 1 el maïzena
  • poedersuiker

Dit heb je extra nodig:

  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Handmixer
  • Springvorm (ø 24 cm)

Duur: 20 min. + 50 min. oventijd + afkoeltijd

Zo maak je het:

  1. Laat het sinaasappelsap met de likeur en de rozijnen in een pan op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Laat de rozijnen in het vocht afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter. Schep de boter door het koekkruim, verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een natte lepel aan. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
  3. Splits de eieren. Mix de dooiers met de suiker lichtgeel en romig. Klop beetje bij beetje de roomkaas, de crème fraîche en de maïzena door het dooiermengsel. Schep de rozijnen met het vocht erdoor. Mix de eiwitten in een vetvrije kom helemaal stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak de cheesecake ca. 50 minuten in de warme oven. Neem de taart uit de oven en laat hem 15 minuten in de vorm afkoelen. Snijd de rand los en laat de taart afkoelen tot lauwwarm. Zet de taart afgedekt in de koelkast en laat hem daar verder afkoelen. Bestuif de taart vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tips van Rudolph:

  • Tijdens het afkoelen zakt de taart iets in en kan de bovenkant open barsten. Verberg dat eventueel door de taart te garneren met 500 g schoongemaakt zomerfruit of ontvelde sinaasappelpartjes. Strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over.
  • Vervang de roomkaas door volle vanillekwark en gebruik 125 g suiker. Schep in plaats van de gewelde rozijnen de rasp en het sap van 1 sinaasappel en de rasp van 1 citroen door het kwarkmengsel.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost


Afleveringen

Ontdek ook deze series