Log in om de video te bekijken

Log in met een gratis account om deze video te bekijken.
Heb je nog geen account? Maak ‘m hier aan.

 Rudolph’s onweerstaanbare brownies
Toetjes van Rudolph

Rudolph’s onweerstaanbare brownies

Het zijn echte crowd pleasers: brownies. Zo’n heerlijk plakkerig stukje chocoladecake maak je extra lekker met (pecan)noten.

Dit heb je nodig voor 20 stukjes:

  • 125 g pecannoten
  • 150 g extra pure chocolade (70%)
  • 150 g roomboter + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 375 g suiker
  • zout
  • 150 g bloem

Dit heb je extra nodig:

  • Rechthoekige bakvorm (20 x 25 cm)
  • Bakpapier

Duur: 30 min. + 30 min. in de oven

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rooster de noten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op keukenpapier en hak ze grof. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur, roer de chocolade door de boter en laat de pan 10 minuten staan.
  3. Klop de eieren met de suiker en het zout lichtgeel, dik en romig. Roer het chocolademengsel nog een keer door en voeg het samen met de noten aan het eiermengsel toe. Spatel de gezeefde bloem erdoor en doe het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de brownie ca. 30 minuten tot de randen stevig aanvoelen. Prik een satéstokje in het midden, de binnenkant moet nog plakkerig zijn. Laat de brownie in de vorm helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken.

Tips van Rudolph:

  • Voor de maple-bacon brownies uit de video: snijd 75g iets dikkere plakken ontbijtspek in reepjes en bak ze in de koekenpan, blus ze af met een scheut maple syrup en meng dit door het browniebeslag.
  • Probeer ook eens de volgende variaties: vervang de geroosterde pecannoten door andere noten zoals gepelde walnoten, hazelnoten, amandelen of macadamianoten. Of maak de brownies met gehakte witte of melkchocolade, gedroogde kersen of cranberry’s. Ook lekker: crueslibrownies. Schep hiervoor 80g cruesli door het beslag.

 

Over Toetjes met Rudolph

Rudolph van Veen kennen we allemaal als tv-kok van Life & Cooking en 24Kitchen. Speciaal voor ons maakt hij zijn allerlekkerste toetjes.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Productie: Libelle TV ism Marie-Sophie Wigbers en David Provoost


Afleveringen

Ontdek ook deze series