Koken met Mathijs

Zoete aardappelpuree met gegrilde groente en amandelen van Mathijs

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht maakt Mathijs, met amandelen als goede vleesvervanger. Ondertussen geeft hij ook fijne kooktips: wist je bijvoorbeeld dat je beter geen olie in de pan kunt doen als je groente grilt? Binnen een half uur staat dit kleurrijke gerecht op tafel!

Wat heb je nodig?
50 gr amandelen
1 courgette
150 gr mesclun
1 bakje tomatensalsa
2 puntpaprika’s
100 gr Turkse yoghurt
500 gr zoete aardappel
* olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het? 
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ca. 15 minuten en giet na bereiding af. Stamp fijn en breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat een grillpan heet worden. Was de puntpaprika’s. Snijd het bovenste deel van de paprika’s af en halveer in de lengte en besprenkel met olie. Grill de paprika’s 5-7 minuten. Was de courgette. Snijd in plakken van ca. 0,5 cm en besprenkel met olie. Grill de courgette 3-4 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Breng de sla op smaak met een scheutje olie en een snufje zout en peper. Hak de amandelen fijn. Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden. Serveer de sla ernaast met de gegrilde groenten er bovenop. Garneer met de amandelen, yoghurt en tomatensalsa. Geniet ervan!

 

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.


Afleveringen

Ontdek ook deze series