Koken met Mathijs

Viscurry met sugar snaps en aardappelen van Mathijs

Televisiekok Mathijs Vrieze kookt nu ook voor Libelle TV. En hóe! De viscurry met sugar snaps en aardappelen die hij in deze aflevering maakt, is ongelooflijk lekker. En de kooktips die hij ondertussen geeft… zó handig!

Wat heb je nodig?
1 bakje cherrytomaten
160 gr groene curry
500 gr Nicola aardappelen
1 rode ui
200 gr sugarsnaps
220 gr vismix (zalm en kabeljauw)
250 ml kokosmelk
* olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het?
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Kook water met de waterkoker. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Snijd een ui in grove stukken. Halveer eventueel de cherrytomaten. Verwarm olijfolie in een wokpan en wok de rode ui, cherrytomaten en de sugarsnaps 8-10 minuten. Voeg de groene curry toe en blus af met de kokosmelk. Verwarm nog 5 minuten. Verspreid de vismix over een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout. Bak 8-10 minuten af in de oven. Verdeel de gekookte aardappelen. Schenk de groentecurry eroverheen en verdeel de vismix. Eet smakelijk!

p.p. 490 kcal, 12g vet waarvan 2g verzadigd, 31g eiwit, 60g koolhydraten, en 10g vezel.

 

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.


Afleveringen

Ontdek ook deze series