Koken met Mathijs

Spaghetti met paprikasaus, courgette en tonijn van Mathijs

Altijd molto bene, spaghetti. Zeker deze gezonde variant van Mathijs Vrieze met vis en lekker veel groente.

Spaghetti met paprikasaus, courgette en tonijn

1 blikje tonijn
1 courgette
2 knoflookteentjes
1 klein pakje kookroom
1 oranje paprika
verse tijm
180 gr volkorenspaghetti
1 zoete ui
* olijfolie, peper & zout

Was de courgette en de oranje paprika. Snijd de courgette in
repen en de oranje paprika in blokjes of reepjes. Maak de zoete
ui schoon en snijd in partjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Je kunt
hiervoor kokend water uit de waterkoker gebruiken.

Bak de courgette en paprika 5-8 minuten in een hapjespan in wat
olie. Voeg in de laatste 2 minuten de geritste tijm (1 el. p.p.) toe.

Giet de spaghetti af in een vergiet en zet even apart. Zet de
kookpan terug op het vuur. Voeg wat olijfolie toe, bak de gesneden
zoete ui en geperste knoflook een paar minuten op middelhoog
vuur. Roer hier de spaghetti doorheen, blus af met de kookroom
en verwarm nog 2-3 minuten op laag vuur.

Schep de pasta op en verdeel de groenten. Laat de tonijn
uitlekken en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper
en zout.

p.p. 625 kcal, 13g vet waarvan 5g verzadigd, 37g eiwit, 86g
koolhydraten en 8g vezel.

KIJK OOK:

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over mathijs kooktspaghetti

Afleveringen

Ontdek ook deze series