Koken met Mathijs

Pasta caprese met gegrilde kip en basilicumolie van Mathijs

Wie is er niet gek op deze Italiaanse klassieker? Mathijs geeft zijn eigen draai aan de caprese en laat zien hoe hij zo’n echt pure tomatensaus maakt. Gezonder kan niet!

Pasta caprese met gegrilde kip en basilicumolie

1/2 bosje bosui
125 gr buffelmozzarella
250 gr gemarineerde kipfilet à la minute
1 rode paprika
500 gr trostomaten
verse basilicum
180 gr volkorenspaghetti
* boter, grillpan, olijfolie, staafmixer, zout & peper

Was de tomaten en paprika. Houd 2 tomaten apart. Snijd de rest
van de tomaten en de paprika ragfijn.

Verwarm 1 tl. boter in een steelpan. Bak de groenten 2 minuten op
hoog vuur. Draai terug naar laag vuur en laat het minimaal 10
minuten pruttelen tot een saus. Regelmatig roeren. Breng op
smaak met een snufje zout en peper.

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en voeg een
scheutje olijfolie toe.

Verwarm een grillpan. Gril de kipfilet aan beide kanten 2 minuten
op hoog vuur in een droge grillpan. Snijd 2 bosuitjes in ringen en
voeg toe. Gaar de kip nog 6 minuten door op laag vuur.

Snijd de mozzarella en 2 tomaten in grove stukken

Snijd de basilicum fijn (de helft) en doe in een maatbeker. Voeg
een flinke scheut olijfolie toe en maak eventueel fijn met een
staafmixer.

Roer de tomaten-paprikasaus door de pasta. Snijd eventueel de
kip in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met de tomaat en
mozzarella. Besprenkel met de basilicumolie en garneer eventueel
met wat verse basilicum. Geniet ervan!

p.p. 615 kcal, 13g vet waarvan 6g verzadigd, 50g eiwit, 71g
koolhydraten en 7g vezel.

KIJK OOK:

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.


Afleveringen

Ontdek ook deze series