Koken met Mathijs

Parelcouscous met een kebabspies en een frisse tomatensalade van Mathijs

Mathijs maakt dit keer parelcouscous met een kebabspies en tomatensalade. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Met een specerijenmengsel geeft Mathijs een Arabisch tintje aan het gerecht. Het gerecht is snel en makkelijk,  en staat weer binnen een half uurtje op tafel!

Wat heb je nodig?
4 gehaktstaven köfte (of gekruid gehakt)
2 knoflookteentjes
225 gr parelcouscous
1 prei
250 gr trostomaten
150 gr yoghurt
1 zakje Arabische kruiden
verse munt/peterselie
(room)boter
aluminiumfolie
olijfolie
peper & zout
spiesjes

Hoe maak je het?
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd 1 el. verse kruiden p.p. fijn. Doe dit in een kom met 1 el. olijfolie en 1 tl. Arabische kruiden p.p. en roer door elkaar. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en roer een deel van de tomatensalade door de parelcouscous. Verwarm een beetje boter en olie in een koekenpan. Bak de kebabspies 4 minuten rondom aan op hoog vuur, gaar nog 5 minuten door op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Was de preien en snijd in schuine ringen, bak in dezelfde pan als de kebabspies, 5 minuten op hoog vuur. Snijd de knoflookteentjes fijn, voeg toe en bak nog even mee. Roer 1 el. Arabische kruiden door de yoghurt. Verdeel de parelcouscous, tomatensalade, prei en de kebabspies. Serveer met de kruidige yoghurt en eventueel nog wat verse kruiden. Eet smakelijk!

p.p. 640 kcal, 22g vet waarvan 11g verzadigd, 38g eiwit, 69g koolhydraten en 9g vezel.

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over mathijs kooktparelcouscous

Afleveringen

Ontdek ook deze series